Janette Husárová skončila pred bránami finále

21.10.2011 Celý región

LUXEMBURG 21. októbra (WEBNOVINY) - Slovenská tenistka Janette Husárová a Rumunka Simona Halepová prehrali v piatkovom stretnutí semifinále štvorhry na turnaji WTA BGL BNP Paribas Luxembourg Open v Luxemburgu (International, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch Deco-Turf v hale) s jednotkami miestnej deblovej súťaže Ivetou Benešovou a Barborou Záhlavovou-Strýcovou z Česka za 64 minút 2:6, 5:7.

Husárová a Halepová si odnášajú 130 bodov do príslušného renkingu a spoločný šek na 3100 USD. Bratislavčanka má z Luxemburgu na konte dva tituly: vo svojej "životnej" sezóne 2002 sa radovala s Belgičankou Kim Clijstersovou a v roku 2007 po boku spomenutej Benešovej.

Pre 37-ročnú deblovú majsterku sveta zo sezóny 2002 Husárovú (vtedy triumfovala na koncoročnom šampionáte po boku Rusky Jeleny Dementievovej) išlo iba o tretí zápas na hlavnej profesionálnej úrovni od 2. septembra 2009, keď pre zranenie ďalšej bratislavskej rodáčky Jarmily Grothovej nemohla dohrať súboj 1. kola štvorhry žien na US Open v New Yorku.


Pozrite si aj:

Janette Husárová po návrate postúpila už do semifinále

Janette Husárová sa po dvoch rokoch vrátila víťazne

Spoludržiteľka Pohára federácie 2002 sa v auguste vrátila do oficiálneho medzinárodného turnajového diania po takmer dvoch rokoch odmlky, počas ktorých napríklad dlhodobo pobudla v Nepále a začala sa činorodo venovať organizovaniu tenisových turnajov, ale aj podujatí v iných športových odvetviach. Od leta 2011 sa skúšobne a na spestrenie predstavila na šiestich turnajoch ITF a získala tituly vo štvorhre v Trnave a talianskej Foggii (zhodne s Češkou Renatou Voráčovou).

Husárová počas svojej kariéry, ktorej ukončenie oznámila vlani v októbri, získala od sezóny 1996 (Palermo, Maria Lankowitz) do roku 2008 (Budapešť) dovedna 24 titulov vo štvorhre na hlavnom profesionálnom okruhu.

Štvorhra - semifinále:
Iveta Benešová, Barbora Záhlavová-Strýcová (ČR-1) - Simona Halepová, Janette Husárová (Rum./SR) 6:2, 7:5 za 64 minút
 

Vyberte región